Bra godt
- Matlaging
- 2018
- Episode 10
- Sesong 1
- 22 min
- 0+
- Sesong 1
- Episode 10: Vi er pro protein
Lege Berit Nordstrand og Klaus Sonstad ser nærmere på proteiner i denne episoden av «Bra Godt». En hel langtidskokt kylling står på menyen, og Klaus får opplæring i å bruke overflødig tid i en hektisk hverdag til å styrke kroppen.
Om serien: Programleder Klaus Sonstad elsker god mat, men er usikker på om god mat også kan være sunn. Ernæringsekspert og lege Berit Nordstrand inviterer ham hjem til sitt kjøkken hvor de lager deilig og sunn norsk hverdagsmat.
Det e itj ett fett
Episode 1
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederKlaus Sonstad lærer om mat som smaker godt og er sunn av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand. I første episode handler det om fett, og om hvordan velge rett fett. Til hovedrett lager Berit og Klaus østlig-inspirert fiskeboller i curry og kokos.
Klaus Sonstad lærer om mat som smaker godt og er sunn av lege og kostholdsekspert Berit Nordstrand. I første episode handler det om fett, og om hvordan velge rett fett. Til hovedrett lager Berit og Klaus østlig-inspirert fiskeboller i curry og kokos.
Søtere dager uten sukker
Episode 2
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederKan man klare seg helt uten hvitt sukker? Lege Berit Nordstrand viser Klaus Sonstad hvilke alternativer det finnes til raffinert hvitt sukker, og sammen lager de en fantastisk ostekake.
Kan man klare seg helt uten hvitt sukker? Lege Berit Nordstrand viser Klaus Sonstad hvilke alternativer det finnes til raffinert hvitt sukker, og sammen lager de en fantastisk ostekake.
Vi rasker over risen
Episode 3
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederVisste du at hvit ris kun er stivelse og tomme kalorier? Berit viser Klaus alle alternativene som finnes til vanlig hvit ris. Til hovedrett lager de en lykkelig kylling med bokhvetesalat og tzatsiki.
Visste du at hvit ris kun er stivelse og tomme kalorier? Berit viser Klaus alle alternativene som finnes til vanlig hvit ris. Til hovedrett lager de en lykkelig kylling med bokhvetesalat og tzatsiki.
Fra æsj til nam
Episode 4
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederHvordan skal man få barna til å få i seg nok fisk og annen sunn mat? Berit viser Klaus hvordan han lager lapper søtet med banan og saltet med ansjos, og smoothie med både rødbeter og tran. Fire spente 10-åringer blir invitert for å bedømme.
Hvordan skal man få barna til å få i seg nok fisk og annen sunn mat? Berit viser Klaus hvordan han lager lapper søtet med banan og saltet med ansjos, og smoothie med både rødbeter og tran. Fire spente 10-åringer blir invitert for å bedømme.
Hør våre bønner
Episode 5
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederBerit Nordstrand forklarer Klaus Sonstad de positive virkningene av belgfrukter. Men hvordan skal Klaus klare å leve opp til Berit sine mål om å spise bønner og erter hver eneste dag?
Berit Nordstrand forklarer Klaus Sonstad de positive virkningene av belgfrukter. Men hvordan skal Klaus klare å leve opp til Berit sine mål om å spise bønner og erter hver eneste dag?
Fisk og fin
Episode 6
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederFisk er sunt, det er det ingen tvil om. Men hvorfor det er så sunt skal kostholdsekspert Berit Nordstrand og Klaus Sonstad se nærmere på. I dette programmet får vi hjemmelagde fiskekaker med Torsk og Hyse som er selvfisket i Lofoten av Berit selv.
Fisk er sunt, det er det ingen tvil om. Men hvorfor det er så sunt skal kostholdsekspert Berit Nordstrand og Klaus Sonstad se nærmere på. I dette programmet får vi hjemmelagde fiskekaker med Torsk og Hyse som er selvfisket i Lofoten av Berit selv.
Med spelt i siktet
Episode 7
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederVisste du at butikkbrød er tilsatt hvetegluten for å heve ekstra kjapt og se bra ut? Eller at hvis kroppen din reagerer på brød, så kan det være på grunn av kornsorten, ikke glutenet? Klaus får lære hvordan man baker brød.
Visste du at butikkbrød er tilsatt hvetegluten for å heve ekstra kjapt og se bra ut? Eller at hvis kroppen din reagerer på brød, så kan det være på grunn av kornsorten, ikke glutenet? Klaus får lære hvordan man baker brød.
Grønt er skjønt
Episode 8
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederHvordan vil det gå med den hellige fredagstaco'en hvis man erstatter kjøttet med grønnsaker? Vil det da fremdeles kunne kalles taco? Lege Berit Nordstrand viser Klaus Sonstad et alternativt tacomåltid med hjemmelaget salsa, guacamole og bønner.
Hvordan vil det gå med den hellige fredagstaco'en hvis man erstatter kjøttet med grønnsaker? Vil det da fremdeles kunne kalles taco? Lege Berit Nordstrand viser Klaus Sonstad et alternativt tacomåltid med hjemmelaget salsa, guacamole og bønner.
Sjarm med tarm
Episode 9
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederVisste du at det finnes milliarder av bakterier i tarmen din som bare venter på å få riktig næring slik at de kan utføre arbeidsoppgaver som er gode for deg? I denne episoden lærer Klaus Sonstad mye nytt om sin åtte meter lange tarm.
Visste du at det finnes milliarder av bakterier i tarmen din som bare venter på å få riktig næring slik at de kan utføre arbeidsoppgaver som er gode for deg? I denne episoden lærer Klaus Sonstad mye nytt om sin åtte meter lange tarm.
Vi er pro protein
Episode 10
22 minTilgjengelig i mer enn 3+ månederLege Berit Nordstrand og Klaus Sonstad ser nærmere på proteiner i denne episoden av «Bra Godt». En hel langtidskokt kylling står på menyen, og Klaus får opplæring i å bruke overflødig tid i en hektisk hverdag til å styrke kroppen.
Lege Berit Nordstrand og Klaus Sonstad ser nærmere på proteiner i denne episoden av «Bra Godt». En hel langtidskokt kylling står på menyen, og Klaus får opplæring i å bruke overflødig tid i en hektisk hverdag til å styrke kroppen.